د افغانستان بانک دستاورد های عمده شش ماهه سال 1402 خویش را از طریق کنفرانس مطبوعاتی حضور مردم شریک ساخت
13 جمادی الثانی 1445- د افغانستان بانک کنفرانس مطبوعاتی را پیرامون معرفی دستاورد های عمده شش ماه نخست سال 1402 خویش در تالار کنفرانس های خود برگزار نمود. این دستاورد ها در قالب گزارش کوتاه بگونه مقایسوی ترتیب یافته بود که بیانگر بهبود در همه شاخص ها بوده و با ارائه آمار و ارقام از شش ماه نخست سال 1400 و 1401 با 1402 مستند سازی شده بود.
محترم هدایت الله بدری سرپرست د افغانستان بانک با ارائه سخنرانی افتتاحیه ضمن ابراز امتنان از حضور صمیمانه رسانه ها و همکاری آنها طی دو سال گذشته در عرصه اطلاع رسانی به مردم گفت که جای خرسندی است که آمار موجود در گزارش امروز پیرامون تطبیق موثر سیاست های پولی و سکتور بانکی که خدمت رسانه ها و از طریق آنها به مردم شریف کشور قرار داده می شود، بصورت تدریجی بهبود قابل ملاحظ یافته است.
محترم بدری ارزش افغانی در مقابل اسعار، کاهش انفلاسیون به حد مطلوب، بهبود در عملکرد سکتور بانکی، ترویج بانکداری اسلامی، توسعه سیستم های تادیاتی و تکنالوژی معلوماتی، چاپ بانکنوتهای افغانی و عرضه آن در بازار که در مقابل بانکنوتهای مندرس از بازار جمعاری و حریق گردیده را از جمله دستاورد های مهم بانک عنوان کرد.
در قسمت دیگر این کنفرانس مطبوعاتی محترم احمد جواد سداد آمر عمومی سیاست پولی پیرامون راهکار های مهم در پیوند با افزایش ارزش افغانی در مقابل اسعار صحبت نموده، تصریح کرد که نرخ مبادله افغانی در مقابل دالر امریکایی در شش ماه اول سال 1402 نسبت به عین دوره سال قبل 9.74 در صد تزئید ارزش نموده است که خوشبختانه در مقایسه با پولهای تعداد زیادی از کشور های منطقه و شرکای تجارتی افغانستان از ثبات نسبی بهتری برخوردار است.
محترم سداد همچنان افزود که این رقم با توجه به آخرین ارقام که بدسترس ما قرار گرفته ازین بیشتر بهبود یافته، طوریکه سنجش ارزش افغانی در مقابل دالر امریکایی از آغاز سال تا 4 جدی که فقط دو روز قبل از نشر این گزارش می باشد، حدود 19.3 در صد افزایش داشته است.
در ادامه این کنفرانس مطبوعاتی محترم احمد ظاهر ناصرزی آمر عمومی نظارت از موسسات مالی غیر بانکی پیرامون وضعیت سکتور مالی غیر بانکی ارائه معلومات نموده و میکانیزه سازی فعالیتهای صرافان و عرضه کننده گان خدمات پولی را برای بهبود این سکتور مهم عنوان نمود.
محترم ناصرزی پیرامون شرکتی سازی صرافی ها و عرضه کننده گان خدمات پولی گفت که این تصمیم به منظور سلامت و شفافیت سکتور یاد شده با وضع شرایط جدید و تغییر ساختار حقوقی مدنظر گرفته شده که بر مبنی آن؛ تمام جواز های انفرادی لغو و تا اکنون تقریباً بیش از 1076 جواز شرکت صرافی و خدمات پولی درکشور صادر گردیده است. همچنان، شرکت های یاد شده حدوداً 389 نمایندگی ایجاد نموده اند. منبعد صرافی ها و خدمات پولی منحیث نهاد مالی غیر بانکی با داشتن سیستم الکترونیکی و با رعایت معیارهای ملی و بین المللی فعالیت های صرافی و خدمات پولی را فراهم می نمایند.
در بخش دیگر این کنفرانس محترم احسان الله منصور معاون آمریت عمومی نظارت بانکها پیرامون ثبات و سلامت سکتور بانکی صحبت کرده گفت که رهبری د أفغانستان بانک برای استحکام سکتور بانکی جلسات متعدد تخنیکی را با شرکای داخلی و خارجی ترتیب داد، مذاکرات موثری را در راستای رفع محدودیت ها و فراهم آوری تسهیلات لازم به مردم راه اندازی نمود، متحدالمال های مفید را به بانکهای تجارتی صادر کرده و روند های نظارت از اجراات سکتور بانکی را بطور مکرر انجام داده و تحکیم بخشید که منتج به رفع تدریجی محدودیت ها روی سپرده های مردم شد.
باید خاطر نشان ساخت که این پایان کار نیست و د أفغانستان بانک تلاش دارد تا وضعیت بانکهای کشور را به حالت نورمال درآورده و سکتور بانکی را به یکی از سکتور های موفق برابر با معیار های جهانی مبدل کند.