کنفرانس ملی تمویلات خُرد به ابتکار د افغانستان بانک و اشتراک ادارات ملی و بین المللی برگزار گردید
11جمادی الاول 1446 – کنفرانس ملی تمویلات خُرد به ابتکار د افغانستان بانک و اشتراک نمایندگان ادارات ملی و بین المللی، سفیران عدهای از کشور ها و نمایندگان رسانه های جمعی در هوتل کابل سرینا برگزار گردید. هدف از برگزاری این کنفرانس رشد و توسعه بخش تمویلات خُرد و ایجاد هماهنگی و همکاری بین بخش خصوصی و دولتی و نهادهای ملی و بینالمللی به منظور کاهش سطح فقر در کشور و ایجاد اشتغال بود.
در آغاز این برنامه محترم نور احمد آغا رئیس کُل د افغانستان بانک ضمن اظهار امتنان و خوش آمدید به اشتراک کنندگان کنفرانس، روی اهمیت تمویلات خُرد صحبت نموده گفت که تمویلات خُرد از طریق فراهم سازی دسترسی افراد و تشبثات به سرمایه مالی در زمینه ایجاد فرصت های کاری، کاهش فقر و توانمندسازی جوامع نقش مؤثر ایفا نموده، از یک سو باعث رشد تجارت های خُرد و تولیدات محلی میگردد و از سوی دیگر فرصت های اقتصادی و منابع عایداتی را برای مردم ایجاد می کند.
محترم نور احمد آغا در بخش دیگری از سخنان خود گفت که با درنظرداشت اهمیت سکتور تمویلات خُرد در اقتصاد کشور، د افغانستان بانک جهت تنظیم و نظارت فعالیت های این سکتور چارچوب مقرراتی را ایجاد نموده است که اکنون موسسات تمویلات خُرد میتوانند در پرتو مقررات مربوطه جواز فعالیت اخذ نموده در رشد و شکوفایی اقتصاد کشور سهم خویش را ایفا کنند.
متعاقبا محترم الحاج ملا عبدالغنی برادر آخند معاون اقتصادی ریاست الوزرا ضمن قدردانی از رهبری د افغانستان بانک از پالیسی های مؤثر رهبری بانک مرکزی در زمینه مدیریت مؤثر سکتور بانکی، ثبات مالی و حفظ ارزش افغانی توصیف بعمل آورده، روی اهمیت این کنفرانس صحبت نمود. محترم الحاج ملا عبد الغنی برادر آخند گفت که کاهش فقر و بیکاری و ایجاد فرصت های کاری در صدر مسئولیت و اولویت های امارت اسلامی افغانستان قرار دارند و از اینکه ذینفعان این سکتور مردم عادی، دهاقین، نیازمندان و صاحبان تجارت های خُرد می باشند، امارت اسلامی و جامعه جهانی هدف مشترک دارند تا با آنها یاری نموده، با هماهنگی مؤثر از طریق این سکتور فرصت های کاری را برای مردم ایجاد نمایند.
محترم الحاج ملا عبدالغنی برادر آخند در بخش دیگری از سخنان خویش گفت که دولت تعهد دارد تا این سکتور تقویت شود و ایجاد چارچوب مقرراتی برای تنظیم و نظارت سکتور تمویلات مالی را یک اقدام مؤثر در زمینه توسعه این سکتور عنوان نمود.
در ادامه این کنفرانس محترم مولوی امیر خان متقی وزیر امور خارجه کشور در رابطه به نقش و اهمیت شرکای خارجی در زمینه رشد سکتور تمویلات خُرد صحبت نمود و به تعقیب آن خانم روزا اتونبایوا نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان روی نقش تمویلات خُرد در سایر کشورها، همکاریهای جامعه بین المللی و نهادهای سازمان ملل متحد در زمینه سکتور تمویلات خُرد در افغانستان صحبت نموده، گفت که جامعه جهانی و ادارات ملل متحد تعهد دارند تا در زمینه توسعه سکتور تمویلات خُرد با ادارات داخلی همکاری های مشترک داشته باشند. خانم اتونبایوا افزود که بانک جهانی برای تطبیق پروژه های تمویلات خُرد در افغانستان پروگرام ویژه را در نظر گرفته است و اداره سازمان ملل متحد در امور پناهندگان متعهد است تا پلان خویش را در رابطه به پروژه های این سکتور توسعه دهد.
متعاقبا، محترم انجینر سلطان محمد زبیر معیین پالیسی وزارت مالیه در مورد بسیج سازی منابع مالی دولت در قبال این سکتور، و وزیر صنعت و تجارت محترم الحاج نورالدین عزیزی روی نقش شرکت های بزرگ در سکتور های مختلف به منظور حمایت از سکتور تمویلات خُرد به نوبه خود سخنرانی نمودند.
در بخش دیگر این برنامه، محترم صدیق الله خالد معاون اول د افغانستان بانک در باره فرصت ها و چالشهای سکتور تمویلات خُرد در افغانستان پریزنتیشن مفصل ارایه نمود که به تعقیب آن علاوه بر مراسم جوازدهی به شرکت های واجد شرایط، زمینه برای بحث و گفتگو از طریق پنل های مختلف فراهم گردید که متخصصین، مشاورین و نمایندگان وزارت خانه ها، بانکهای خصوصی و ادارات ملی و بین مللی در آن روی موضوعات چون مشارکت شرکتها، بانک ها و تاجران خارج از کشور در تقویت تمویلات خُرد، نقش موسسات بین المللی در تقویت این سکتور، و چالش ها و فرصت های رشد سکتور تمویلات خُرد در کشور بحث و تبادل نظر نمودند.
جمع بندی این کنفرانس توسط محترم فدا محمد فیضان آمر عمومی دفتر ریاست د افغانستان بانک صورت گرفت. محترم فیضان ضمن قدردانی و سپاسگزاری از اشتراک و نظریات مؤثر اشتراک کننده گان، کنفرانس ملی تمویلات خُرد را در راستای توسعه و رشد این سکتور مفید خوانده گفت که د افغانستان بانک به نوبه خویش در تقویت سکتور تمویلات خُرد تلاش های مؤثر و مستمر انجام خواهد داد.